快师教育-安徽专业成人学历提升服务机构

安徽学历提升咨询热线

0551-62817309

您现在的位置:安徽成人高考 > 成考高起专 > 英语 > 历年真题 >

2005年成人高考高起专英语考试真题及答案(Ⅰ)卷

发布时间:2019-07-27浏览:334次 编辑:刘老师 收藏文章

快师教育网站最新发布了2005年成人高考高起专英语考试真题及答案(Ⅰ)卷,可供考生学习使用!2019年安徽成人高考报名已经开始,考生复习工作也可以开展起来了。在复习期间,考生多做一些历年的考试真题,这样可以在更快的时间内了解成人高考各个科目试卷的命题规律,同时考生结合自己的经验总结出答题技巧,以更好的状态来应对今年的考试。

安徽成人高考高起专英语真题.JPG

一、语音知识共5小题,每题1.5分,共7.5分在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。把它前面的大写字母填入左边的括号里。

1. 请选择出读音不同的选项( )。

A. hour

B. four

C. flour

D. our

答案:B

2. 请选择出读音不同的选项( )。

A. re?search

B. respect

C. disease

D. distance

答案:C

3.请选择出读音不同的选项( )。

A. feather

B. measure

C. weather

D. league

答案:D

4. 请选择出读音不同的选项( )。

A. cushion

B. butter

C. luggage

D. cupboard

答案:A

5. 请选择出读音不同的选项( )。

A. chimney

B. chicken

C. chemistry

D. chairman

答案:C

二、词汇与语法知识共15小题;每题1.5分,共22.5分。 从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里

6. I arranged to meet Mr. Jones here. I hope I haven’t ______ him.

A. forgotten

B. missed

C. lost

D. passed

答案:B

7. They have three reasons for keeping their marriage ______ secret for _____ moment.

A. a; 不填

B. the; a

C. 不填; the

D. a; the

答案:D

8. Not until very late that afternoon ______ the news that his daughter won the match.

A. did the father get

B. the father got

C. the father did get

D. got the father

答案:A

9.Something must be done immediately if these wild animals ______ saved.

A. will be

B. were

C. are about to be

D. are to be

答案:D

10. Michael _____ to pass the examination at his second attempt.

A. succeeded

B. completed

C. realized

D. managed

答案:D

11. - My watch stopped.

-- You ______ have forgotten to wind it.

A. should

B. must

C. can

D. may

答案: B

12. Helen made ____to visit her parents once a month, but she didn’t keep it.

A. an offer

B. a decision

C. an effort

D. a promise

答案:A

13. Don’t worry about Susan; she just feels like _____ home alone tonight.

A. to stay

B. stay

C. staying

D. having stayed

答案:C

14. Neither my wife nor I ______ able to persuade our daughter to change her mind.

A. am

B. are

C. have been

D. is

答案:A

15. This is the washing machine ____ we have had so much trouble.

A. at which

B. with which

C. of which

D. in which

答案:B

16. Mary has a lot of letters to write today. She ___ all afternoon and she _____ yet.

A. has been writing; hasn’t finished

B. has written; hasn’t finished

C. writes; doesn’t finish

D. wrote; didn’t finish

答案:A

17. As we knew, Xu HaiFeng won the first gold medal for China at the 23rd Olympic Games____ in Los Angeles.

A. being held

B. to be held

C. having been held

D. held

答案:D

18. The driving test was difficult for me, but I finally ____ it.

A. got back to

B. got along with

C. got through

D. got into

答案:C

19. - Why are you so late, Jim?

-- Sorry. We _____ in heavy traffic for about an hour.

A. have stuck

B. are stuck

C. stuck

D. were stuck

答案:D

20. The teachers decided to put off the meeting till next week, ___ they won’t be so busy.

A. since

B. as

C. when

D. while

答案:C

三、完形填空共20小题;每题1.5分,共30分 通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

Here is a story which I heard from my father yesterday evening over tea. One of his friends had _21__ been to the Himalayas, the famous mountain range in the world. While he was _22__ along the mountain paths, he came _23__ a few other visitors. _24__ the visitors were an old lady and her grandson. The small child _25__ the beautiful mountains and snow-capped peaks(山峰)。 He said to his grandmother: ―How _26__ these mountains are! Can we take them _27__, grandma? ‖ The old woman _28_ and said, ―Dear, if some child like you had taken them away _29__, would you have had a _30__ to see them? Now if we take these mountains away today, then tomorrow, _31__ child will not have the chance to _32__ these beautiful things. Don’t you _33__ they are so nice that everyone should see and _34__ them?‖ What a noble _35__! Our lives become _36__ only when we learn the _37___ of everything and give up our _38__ to have everything for ourselves. Just as the saying goes, ― The rich man is not the one who has the _39__, but one who _40__ the least.

21.请选择最佳选项( )。

A. nearly

B. already

C. almost

D. recently

答案:D

22. 请选择最佳选项( )。

A. marching

B. walking

C. following

D. running

答案:B

23. 请选择最佳选项( )。

A. across

B. to

C. for

D. around

答案:A

24. 请选择最佳选项( )。

A. Besides

B. About

C. Between

D. Among

答案:D

25. 请选择最佳选项( )。

A. discovered

B. recognized

C. admitted

D. attracted

答案:C

26. 请选择最佳选项( )。

A. cold

B. nice

C. wide

D. far

答案:B

27. 请选择最佳选项( )。

A. home

B. together

C. down

D. off

答案:A

28. 请选择最佳选项( )。

A. worried

B. agreed

C. smiled

D. cheered

答案:C

29.请选择最佳选项( )。

A. once

B. tomorrow

C. sometimes

D. yesterday

答案:D

30. 请选择最佳选项( )。

A. day

B. chance

C. time

D. moment

答案:B

31. 请选择最佳选项( )。

A. each

B. other

C. another

D. that

答案:C

32. 请选择最佳选项( )。

A. show

B. take

C. own

D. see

答案:D

33. 请选择最佳选项( )。

A. think

B. guess

C. mean

D. say

答案:A

34. 请选择最佳选项( )。

A. take

B. have

C. welcome

D. enjoy

答案:D

35. 请选择最佳选项( )。

A. thought

B. language

C. lesson

D. feeling

答案:A

36. 请选择最佳选项( )。

A. useful

B. successful

C. meaningful

D. helpful

答案:C

37. 请选择最佳选项( )。

A. price

B. value

C. nature

D. result

答案:B

38. 请选择最佳选项( )。

A. reasons

B. desires

C. struggle

D. purpose

答案:B

39.请选择最佳选项( )。

A. time

B. position

C. most

D. best

答案:C

40. 请选择最佳选项( )。

A. needs

B. has

C. collects

D. help

答案:A

    2010-2017年安徽成人高考高起点英语历年真题资料

2010年安徽成人高考高起点语文考试真题及参考答案

2011年安徽成人高考高起点英语考试真题及参考答案

2012年安徽成人高考高起点英语考试真题及参考答案

2013年安徽成人高考高起点英语考试真题及参考答案

2014年安徽成人高考高起点英语考试真题及参考答案

2015年成人高考高起点英语考试真题

2017年成人高考高起专英语真题及答案

评论

0人参与,0条评论

全部评论(0)

还没有评论,快来抢沙发吧!

学历报名热线:0551-62817309

地址:安徽省合肥市蜀山区长江西路200号置地投资广场8楼

网站版权Copyright © 快师教育所有 网站负责人:徐淼 备案号: 皖ICP备17016797号-2

历年真题|考试科目|报考专业|招生院校|网站地图|关于快师