快师教育-安徽专业成人学历提升服务机构

安徽学历提升咨询热线

0551-62817309

您现在的位置:安徽成人高考 > 成考高起专 > 英语 > 历年真题 >

2003年安徽成人高考高起点英语考试真题(Ⅱ)卷

发布时间:2019-06-17浏览:273次 编辑:刘老师 收藏文章

2019年安徽成人高考报名已经开始,考生复习工作也可以开展起来了。在复习期间,考生可以多做一些历年的真题,这样可以在更快的时间内了解成人高考试卷的命题规律,同时考生结合自己的经验总结出答题技巧,以更好的状态来应对今年的考试。为此快师教育特收集整理了历年成人高考的真题试卷,以下是2003年安徽成人高考高起点英语考试真题(Ⅱ)卷,供考生学习使用!

2003年成人高考高起点英语考试真题

三、完型填空

第31题单选 通读下面的短文,掌握其大意。然后,从四个选择项中选出可填入相应空白处的最佳选项。

I once went to a town in the north of England on business.

It was about 7:30 in the evening when I reached the hotel. The manageress,a strict old lady of about 60,showed me to my room. When I asked her what time dinner was,she said there was only one sitting at 6:30,and I had 31__________it.

“Never mind,”I said.“I'm not very 32__________. I'll just have a drink in the bar(酒吧)and a sandwich.”

“Bar!”she 33__________her voice.“This is a respectable hotel,young man. If you want 34__________,you must go somewhere else.”She spoke 35__________a glass of beer was a dangerous drug.

I went to a bar and had some beer and sandwiches and then went to the cinema. At about 11:30 I 36__________. Everything was in darkness. I knocked at the door,but nothing happened.The 37__________sound was the church clock opposite,which suddenly struck the half-hour with such 38__________that it made me jump. 39__________a window opened upstairs. The old lady 40__________and asked me what was going on. I explained who I was and she let me 41__________after ten minutes'wait. She was in her nightdress. She told me seriously that guests were 42__________to be back in the hotel by 11 o'clock.

I went to bed but could not sleep. Every quarter of an hour the church clock struck and at midnight the whole hotel shook with the noise. Just before dawn,I finally 43__________.

When I arrived at 44__________,everyone else had nearly 45__________and there was not enough coffee to go round.

“Did you 46__________well,young man?”the old lady asked.

“47__________,I don't think I could go through 48__________night in that room,”I replied.“I hardly slept at all.”

“That's because you were 49__________all night drinking!”she said angrily,putting 50__________to the conversation.

第31题单选请选择最佳选项( )。

A.had

B.passed

C.missed

D.caught

参考答案:C

第32题单选请选择最佳选项( )。

A.hungry

B.sleepy

C.tired

D.happy

参考答案:A

第33题单选请选择最佳选项( )。

A.lost

B.lowered

C.dropped

D.raised

参考答案:D

第34题单选 请选择最佳选项( )。

A.beer

B.coffee

C.milk

D.tea

参考答案:A

第35题单选 请选择最佳选项( )。

A.even if

B.since

C.although

D.as if

参考答案:D

第36题单选请选择最佳选项( )。

A.went to bed

B.walked to a club

C.returned to the hotel

D.drove to a restaurant

参考答案:C

第37题单选请选择最佳选项( )。

A.only

B.sharp

C.sweet

D.last

参考答案:A

第38题单选 请选择最佳选项( )。

A.effort

B.force

C.power

D.attraction

参考答案:B

第39题单选 请选择最佳选项( )。

A.Firstly

B.Wonderfully

C.Unfortunately

D.Finally

参考答案:D

第40题单选 请选择最佳选项( )。

A.came out

B.got up

C.looked out

D.woke up

参考答案:C

第41题单选 请选择最佳选项( )。

A.down

B.out

C.back

D.in

参考答案:D

第42题单选请选择最佳选项( )。

A.ordered

B.expected

C.taught

D.encouraged

参考答案:B

第43题单选 请选择最佳选项( )。

A.fell asleep

B.went to bed

C.got up

D.gave in

参考答案:A

第44题单选 请选择最佳选项( )。

A.a decision

B.breakfast

C.once

D.the office

参考答案:B

第45题单选 请选择最佳选项( )。

A.arrived

B.done

C.finished

D.started

参考答案:C

第46题单选 请选择最佳选项( )。

A.play

B.sleep

C.eat

D.do

参考答案:B

第47题单选 请选择最佳选项( )。

A.First of all

B.Never mind

C.To tell you the truth

D.As a result

参考答案:C

第48题单选 请选择最佳选项( )。

A.one

B.another

C.such

D.any

参考答案:B

第49题单选 请选择最佳选项( )。

A.away

B.here

C.down

D.up

参考答案:D

第50题单选 请选择最佳选项( )。

A.an end

B.a saying

C.a joke

D.a pause

参考答案:A

四、阅读理解

阅读下列短文,然后根据短文的内容从四个选择项中选出最佳的一项。

A

There was a river with a small town on either side of it. The towns were linked by a bridge.

One day,a hole appeared in the bridge. Both towns agreed that the hole should be mended. However,disagreement came up as to who should mend it. Each town thought that it had a better reason for the other to mend the hole. The town on the right bank said that it was at the end of the road,so the left-bank town should mend the hole. The town on the left bank,on the other hand,insisted that all the traffic came to the right-bank town,so it was in their interest to mend the bridge.

The quarrel went on and on,and so did the hole. The more it went on,the more the hostility between the two towns grew.

One day a man fell into the hole and broke his leg. People from both towns questioned him closely about whether he was walking from the right bank to the left or from the left bank to the right,in order to decide which town should be blamed for the accident. But he could not remember,since he got drunk that night.

Some time later,a car was crossing the bridge and broke an axle(轴)because of the hole. Neither town paid any attention to the accident,as the traveler was not going from one to the other,but was merely passing through. The angry traveler got out of the car and asked why the hole was not mended.

On hearing the reason,he declared,“I'll buy this hole. Who‘s the owner?”

Both towns at once declared that they owned the hole.

“One or the other,whoever owns the hole must prove it.”

“How shall we prove it?”asked both sides.

“That's simple. Only the owner of the hole has the right to mend it. I‘ll buy the hole from whoever mends the bridge.”

People from both towns rushed to do the job while the traveler smoked a cigar and his driver changed the axle. They mended the bridge in no time and asked for the money for the hole.

“What hole?”The traveler looked surprised.“I can't see any hole. I‘ve been looking for a hole for several years now. I'm prepared to pay a good price for it,but there’s no hole here. Are you pulling my leg or what?”

He got into his car and drove off.

第51题单选 What did the two towns quarrel about?

A.Which of them should mend the hol

B.Whether the hole should be mende

C.Why there was a hole in the bridg

D.When they should mend the hol

参考答案:A

第52题单选 The man who had fallen into the hole failed to answer any questions because he ______.

A.had one of his legs broken

B.was busy changing the axle

C.had drunk too much wine

D.was afraid to blame anybody

参考答案:C

第53题单选 Both towns rushed to mend the hole in order to prove that ______.

A.they owned the whole bridge

B.they had the right to sell the hole

C.they were able to mend the hole

D.they could afford to mend the hole

参考答案:B

第54题单选 In“Are you pulling my leg or what?”,the phrase pulling my leg refers to ______.

A.trying to stop me

B.laughing at me

C.putting me in trouble

D.making fun of me

参考答案:D

阅读下列短文,然后根据短文的内容从四个选择项中选出最佳的一项。

B

Scientists have searched for many years for a method to tell whether a volcano(火山)explosion will be small or large. Now,four scientists say they have discovered something in lava(熔岩)that will help do this. They did the research on Mount Unzen on the southern Japanese island of Kyushu.

Mount Unzen exploded in November,1990. Since then,more explosions have killed 43 people and destroyed the homes of more than 2,000 others. The volcano is still active today.

The scientists say the lava of the volcano contains high level of an element(成份),which is a sign of the presence of the lava from deep in the earth,not from the surface. They say it shows that the lava coming directly from inside the earth is connected with huge explosions instead of smaller ones.

The scientists examined the lava from 18 explosions of Mount Unzen that took place during many thousands of years. They also studied the lava from other volcanoes in the area that are older than Mount Unzen. The lava studied came from both large and small explosions. The scientists found that large explosions contained more of the element than small ones. The scientists say if they had known this two years earlier,they could have warned the people living in the area near Mount Unzen and saved many lives.

第55题单选 From the passage we learn that Mount Unzen is the name of ______.

A.a huge volcano explosion

B.a Japanese island

C.an active volcano

D.a kind of lava

参考答案:C

第56题单选 The four scientists discovered that the level of the element contained in the lava could tell ______.

A.the degree of a volcano explosion

B.the place of a possible explosion

C.the number of volcano explosions

D.the time of a possible explosion

参考答案:A

第57题单选 The research of the four scientists was based on ______.

A.the lava that caused explosions

B.the presence of the lava from the surface

C.the damages caused by the 1990 explosion

D.the lava from different explosions in the area

参考答案:D

阅读下列短文,然后根据短文的内容从四个选择项中选出最佳的一项。

C

Have you ever argued with your loved ones over simple misunderstandings(误解)?Little wonder. We often believe we're more skillful in getting our point across than we actually are,according to Boza Keysar,a professor at the University of Chicago. In his recent study,speakers tried to express their meanings using unclear sentences. Speakers who thought listeners understood were wrong nearly half the time. Here‘s some good advice to reduce misunderstanding:

(1)Don't trust what you see from the listener. Listeners often nod,look at you or say“uhhuh”to be polite or move the conversation along. But it‘s easy to consider these as signs of understanding.

(2)Train the editor(编辑)in your head. If you say,“Beth discusses her problems with her husband,”it's not clear whether she‘s talking to her husband or about him. Try instead,“Beth talks to her husband about her problems.”or“Beth  talks to others about the problems with her husband.”

(3)Ask listeners to repeat your message. Introduce your request by saying“I want to be sure I said that right.”Questions like“How does that sound?”or“Does that make sense?”may also work.

(4)Listen well. When on the receiving end,ask questions to be sure you're on the same page. After all,it isn‘t just the speaker's job to make his speech understood.

第58题单选 Why does the writer give us the advice?

A.We're not skillful enough to make clear sentence

B.Misunderstanding is damaging our normal live

C.Misunderstanding occurs now and the

D.It's impolite to say NO to other

参考答案:C

第59题单选 The writer suggests that when talking to others,the speaker should ______.

A.know that listeners will show him that they understand his words

B.express himself clearly even when he sees signs of understanding

C.notice listener's signs of understanding

D.look directly into his listener's eyes

参考答案:B

第60题单选 By Train the editor in your head,the speakers are advised _______.

A.to get themselves trained by a good editor

B.to discuss problems with their husbands or wives

C.to express themselves in long but simple sentences

D.to make sure each sentence has only one meaning

参考答案:D

第61题单选 In the last paragraph,the words you're on the same page mean that ______.

A.you're following the speakers closely

B.you're reading the same page as the speaker does

C.you should know which page the speaker refers to

D.your story is written on the same page as the speaker's

参考答案:A

阅读下列短文,然后根据短文的内容从四个选择项中选出最佳的一项。

D

While acting may run in the family,it wasn't Angelina Jolie's only choice when thinking about her future. Although Jolie has studied her craft(技艺)since childhood,at one point the 26-year-old,who stars this month in Tomb Raider with her father,actor John Voight,wanted to be a funeral(殡葬)director.“I thought that the crossing over could be a beautiful thing and a time of comfort when people could reach out to each other.”

Tradition(传统)is always attractive and interesting to Jolie,who moved with her mother,Marcheline Bertand,and brother after her parents separated when she was two.“I never had one home. I never had an attic(阁楼)that had old things in it. We always moved,so I was never rooted anywhere. And I always dreamed of having that attic of things that I could go back and have a look. I'm very drawn to some things that are tradition,that are roots,and I think that may be why I paid such special attention to funerals.”

Finally,she chose acting.“Following in my father's footsteps,”she says,“is an interesting thing,because I think we speak to each other through our work. You don't really know your parents in a certain way,and they don't really know you. So he can watch a film and see how I am as a woman,the way I’m dealing with a husband who's been hurt,or the way I'm crying alone.”

“And it's the same for me:I can watch films of his and just see who he is. I've learned to understand him as a person.”

第62题单选 The passage is about a woman who _______.

A.was once a funeral director

B.is the leading actress in Tomb Raider

C.wants an attic to live in

D.was hurt by her husband

参考答案:B

第63题单选 Which of the following can best support Tradition is always attractive and interesting to Jolie?

A.Jolie longed to have old things from her childhoo

B.Having more than one home is always interesting to Joli

C.Jolie's parents separated when she was very youn

D.Tradition is always rooted somewher

参考答案:A

第64题单选 The words Following in my father's footsteps most probably mean ______.

A.listening to my father's advice

B.taking my father as an example

C.walking after my father

D.looking for my father's footsteps

参考答案:B

第65题单选 Angelina Jolie finally chose acting because she thought she and her father could _______.

A.work together several months a year

B.bring into memory what happened in the past

C.pay attention to things they are interested in

D.get to know each other through their films

参考答案:D

五、补全对话

根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

提示:Jane和Michael商量周末去野餐。他们讨论要去什么地方,带些什么。Michael建议邀请John和他的女朋友参加。最后他们决定星期六早上8点出发。

第66题简答 Jane:How do you like the idea of having a picnic this Saturday?

Michael:Wonderful. But__________ ?

参考答案:where shall we go / where shall we have the picnic

第67题简答 Jane:What about going to the Western Hills?It's quite cool there.

Michael:That's a good idea.__________to go with us?

参考答案:Shall we invite John and his girlfriend

第68题简答 Jane:OK. And we can ask them to prepare some drinks.

Michael:__________?

参考答案:What should I do then(for the picnic)

第69题简答 Jane:You'd better buy some fruit,and sandwiches.

Michael:__________?

参考答案:What kind of fruit should I buy(/ do you like)

第70题简答 Jane:I like oranges,watermelons,grapes,and bananas.

Michael:__________?

Jane:How about 8 in the morning?We can get there in an hour and a half.

Michael:OK. I'll call John and tell him about our plan.

参考答案:When shall we start off / When shall we leave for the picnic

六、书面表达

第71题简答 假定你是John,将去上海旅游。写一封信给你在上海的朋友张强,告诉他你将乘火车于10月21日上午8点到达上海,请他接站,并请他帮你安排21至24日的住宿(旅馆最好靠近市中心,房间可以小一些,但不要太贵)。此外,你还要他帮你订24日返回北京的火车票。

注意:词数应为100左右。

Oct. 15

Dear Zhang Qiang,

All the best,

John

参考答案:One possible version:

Oct. 15

Dear Zhang Qiang,

How are you doing recently?I‘m planning to go to Shanghai and look around in the city for a few days. I’ll take the train and arrive at 8 o‘clock a.m. on October 21st. Will you please come and meet me at the station?I’m going to stay in Shanghai till October 24th. Please help me book a hotel room. I hope to stay in a hotel around the downtown area but the price shouldn‘t be very high. I don’t mind if the room is small. Another thing. Can you book a ticket for me back to Beijing on 24th?

All the best,

John

点击查看上卷内容→2003年安徽成人高考高起点英语考试真题(Ⅰ)卷

     安徽成人高考高起专英语历年真题资料

2017年成人高考高起专英语真题及答案

2015年成人高考高起点英语考试真题

2011年安徽成人高考高起点英语真题

2010年成人高考高起点英语试题及答案

评论

0人参与,0条评论

全部评论(0)

还没有评论,快来抢沙发吧!

学历报名热线:0551-62817309

地址:安徽省合肥市蜀山区长江西路200号置地投资广场8楼

网站版权Copyright © 快师教育所有 网站负责人:徐淼 备案号: 皖ICP备17016797号-2

历年真题|考试科目|报考专业|招生院校|网站地图|关于快师